Arretjescake:
Benodigdheden:
240 gram roomboter
180 gram bruine basterdsuiker
5 eetlepels cacao
185 gram Mariabiscuit
Een deegroller, een kom, een steelpan, een cakeblik, een theedoek, een houten snijplank, bakpapier of plastic folie.
Bereidingswijze:
- Doe de Mariabiscuit in een schone theedoek. Maak er kleine kruimels van door er met de deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te klein worden, ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Er mogen ook wel wat kleinere kruimels tussen zitten.
- Laat de boter smelten in een steelpan op een laag pitje.
- Zet het pannetje daarna op een houten plank. Dan koelt de boter niet zo snel af
- Meng de cacao en de suiker erdoor
- Spatel daarna de koekkruimels door het mengsel en stort de massa in een cakeblik, waar je van tevoren plastic folie of bakpapier ingelegd hebt. Druk de cake goed aan!!
- Zet de cake in de koelkast. Na minstens 3 uur is hij mooi stijf.
- Snij de arretjescake in mooie plakjes
Geniet ervan!!!