Poffertjes maak je zo:
Ingrediënten:
250 gram bloem
250 gram boekweitmeel
10 gram gedroogde gist
100 gram roomboter, gesmolten en licht afgekoeld
3 eieren
800 ml lauwe melk (liefst van de melkveehouder)
Snufje zout
Snufje kaneel
Extra roomboter voor het bakken en serveren
Poedersuiker
Verder:
(gietijzeren) poffertjespan
Bereidingswijze:
Meng de bloem met het meel en de gist en mix goed met de garde. Voeg de boter, eieren, melk, zout en kaneel toe en mix tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt minimaal een uur rusten en roer nog even door voor u gaat bakken. Verwarm de pan voor op een laag vuurtje. Laat de pan goed heet worden. Vet elk kuiltje in met een beetje boter ( bijvoorbeeld met een kwastje) en giet in elk kuiltje wat beslag. Het is handig om het beslag in een spuitflesje, litermaat of in een mengbeker met tuit te gieten. Als de bovenkant een beetje droog is geworden, draait u de poffertjes met een vork vlot om. Bak ook de andere kant, tot de poffertjes mooi goudbruin zijn. Serveer het met poedersuiker en een klontje boter.