Heerlijk recept voor karamelvla:
Wat heb je nodig voor 4 â 5 personen:
1 liter volle melk maar het lekkerste is onbewerkte (rauwe) melk van de boer
125 gram suiker
2 eetlepels water
60 gram maïzena
De bereidingswijze:
Neem een pan met liefst een dikke bodem.
Doe daar de suiker in, vuur eronder en laat de suiker
smelten, af en toe roeren met een houten pollepel.
Als de suiker gesmolten is en de kleur heeft van de kleur van karamel (bruin, maar niet te donker, dan proef je een bittere smaak in je vla) doe dan de 2 eetlepels water en 800 ml melk erbij PAS OP kan behoorlijk stomen. De karamel is nu één groot klomp, maar dat gaat wel goed komen. Ondertussen maak je een papje van de maïzena en de overgebleven 200 ml melk. Als de melk kookt doe je papje van maïzena erbij en goed roeren tot vla dikte. In een kom gieten, suiker erover strooien of afdekken met huishoudfolie zo voorkom je “vel”. Aflaten koelen en dan serveren met slagroom.